DOŁĄCZ DO NAS 29 XI - 12 XII 2021

Maraton Pisania Listów to największa globalna akcja na rzecz praw człowieka: na całym świecie rok do roku łączymy siły, aby wspólnie wysyłać apele listowne do władz i wyrazy solidarności w sprawach kilku konkretnych osób, których prawa człowieka są łamane. Piszemy już od 20 lat, a pierwszy Maraton został zorganizowany w 2001 r. dzięki inicjatywie grupy lokalnej Amnesty z Warszawy.

W szczególnej sytuacji pandemii podpowiemy, jak uczestniczyć w Maratonie tak, by zadbać o własne zdrowie i bezpieczeństwo.

Zorganizowano 0 miejsc!

Napisaliśmy już 0 listów!

PODPISZ PETYCJĘ

Jesteś tu, bo chcesz pomóc zmienić czyjeś życie na lepsze. Możesz to zrobić na kilka sposobów:

Zorganizuj Maraton Pisania Listów: offline lub online! Pomożemy Ci – dostaniesz od nas wskazówki organizacyjne i materiały. Podpowiemy, jak działać w warunkach pandemii.

Dlaczego warto zorganizować Maraton? DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Masz już konto? ZALOGUJ SIĘ

Petycje online: każdy głos jest ważny! Wasze podpisy po zakończeniu Maratonu przekażemy decydentom oraz bliskim naszych bohaterów i bohaterek. PODPISZ PETYCJĘ!

W 2021 napisaliśmy już 0 listów

Pomóż nam wysłać wszystkie listy! Co roku podczas Maratonu wysyłamy z Polski kilkaset tysięcy listów, aby pomóc osobom, których prawa zostały złamane.

KUP ZNACZEK

Dowiedz się więcej. Przeczytaj pytania i odpowiedzi o Maratonie Pisania Listów

Chcesz wiedzieć więcej o Maratonie? Kliknij na najczęstsze pytania i odpowiedzi.

Więcej materiałów, informacji jak zorganizować Maraton, po zalogowanu się.